Gelenekten Geleceğe

İZMİR KLASİĞİ BOYOZLARIMIZ


GELENEKSEL BOYOZ

SEBZELİ BOYOZ

MEYVELİ BOYOZ

TATLI BOYOZ

VEGAN BOYOZ

KURUYEMİŞLİ BOYOZ

PROTEİNLİ ÖZEL LEZZETLER

PEYNİRLİ ÖZEL LEZZETLER

DOĞAL AROMALI LEZZETLER

ÇEKİRDEKLİ VE TOHUMLU LEZZETLER

BÖREKLER

BOUGATSA

Bizden Küçük Bir Öykü

BOYOZ, en temel beslenme aracı olarak 500 yıl önce İber yarımadasından ülkemize gelirken ailesini doyurmayı görev bilmiş sefarada kadınlarının ellerinde ve yüreğinde geldi.
Osmanlı zamanında Anadolu’nun çeşitli yörelerine yerleştirilen Sefaradların bir kolu da İzmir ve çevresini yurt edindi…Kadınların evlerde hayat verdiği BOYOZ, o dönemlerde kadınların ellerinden erkeklere geçti. Yerleşik fırınlar ile yapılan anlaşma gereği çok erken saatte pişirirler ise BOYOZ için fırını kullanma şansları vardı.
Aynı zamanda buğday, susama ve bitkisel yağların kullanımını da dikkate alır isek tarladan başlayan emek yoğun süreç her daim kadını erkeği üretimde yanyana tutmuştur.
Erkencilik yaşamın doğasında daha tarlaya atılan ilk tohumla başlamıştır aslında. Sabahın seherinde uyanan kadınlar ve erkekler tarlaya giderken de ,hamuru mayalarken de fırına giderken de erkenci TARLA KUŞLARI gibidir aslında… Ve hatta günümüzde ,kent yaşamının yoğun temposunda, ofisine de koşarak giderken köşe başından eline BOYOZ alarak koşturanlarda.

Üreticilerimiz ile el ele üretim kalitesini koruma sorumluluğu ile hep beraber… ÜRETEREK VARIZ… BİZLER TARLA KUŞLARIYIZ…

TESCİLLİ ÜRÜNLER

Bütün marka ve ürünlerimiz ilgili makamlarda tescilli ve onaylıdır.

BOYOZKOY FIRIN CAFELERİ

Ferah konseptler, menüsünde ki birçok tescilli boyoz çeşidi, börekler ve içecekler le gün boyu mutlu ve sağlıklı vakit geçirebilirsiniz.

GELENEKSEL YÖNTEM

Evde ve elde açarak kat kat / tel tel olması le lezzetlenen ve yemek şölenine dönüşen BOYOZ , günümüzde , yine elde fakat savrularak açılan yufkalara dönüştü usta ellerde imalathanemizde.

TAZE SICAK SOĞUK İÇECEKLER

Boyoza lezzet katan çay başa olmak üzere günlük taze meyve suları ve soğuk İçecekler deneyebilirsiniz.

Gelenekten Geleceğe

İZMİR KLASİĞİ BOYOZ



All Right Reserved. ©