Ustasının Yolunda
Bizim Hikayemiz
Hazin görünen bir hikayenin ardından huzurlu bir ortamda kendilerine yurt edindiği şehirlerde yaşamına devam eden sefaradlar doğal yaşam paylaşımında İzmirin zenginliği olan kozmopolit yapısına kültürleri ile zenginlik katmıştir.
Yuvarlak ekmek anlamına gelen BOYOZ 'un en büyük özelliği aynı zaman da kat kat / tel tel olması özelliğidir . Elde ve sıvı yağ ile açılması önemlidir.
Zamanla artan talep ,evlerde değil fırınlarda yapılıyor olması işin daha pratikleşmesine sebep olmuş.
Ve en büyük artısı çoklu kültür ortamında Balkanlardan gelen börek kültürünün savurma tekniği ile daha büyük yufkalar açılması ile üretim adet artışı ,yufkanın inceliği lezzetine lezzet katmış.
Biz BOYOZKÖY olarak yaşantımıza giren BOYOZ alışkanlığımıza SORUMLULUĞUMUZU da ekleyerek tarife sadık kalarak üretim ve yeme alışkanlığını İzmir dışına taşımaya karar verdik.
İzmir'e ait sokak kültüründen sürekliliği ve sürdürülebilirliği olan `` MARKA `` ya dönüşme kararı aldık.
Yurt içinde BOYOZKÖY şubeleri açarak franchise noktaları oluşturmak ve dünyaya açılmak temel politikamızı oluşturmaktadır .
Patentlenmiş orijinal tarifi ve zenginleşen çeşitleri kadar, malzeme tedarik noktalarından itibaren hassasiyetle konuyu bir bütün olarak görerek KALİTE ANLAYIŞIMIZI oluşturduk.
Boyoz'un